Het kleinste fitnesscentrum ter wereld

MBT Physiological Footwear is een revolutionaire sport- en lifestyleschoen die de harde vlakke ondergrond verandert in een comfortabele zachte ondergrond. Wandelen, lopen en roll-traben met MBT zijn populaire en leuke technieken om een goede houding te ontwikkelen terwijl je een goede conditie krijgt door aerobic oefeningen. Daarom zeggen ze dat MBT het kleinste fitnesscentrum ter wereld is. We hopen dat deze website u voldoende informeert om de potentiŽle voordelen van MBT schoenen naar waarde te schatten. Als u echter vragen heeft, aarzel dan niet ons te contacteren.

De Masai leren ons opnieuw gezond te lopen
MBT (Masai Barefoot Technologyģ) is een revolutionair gamma van footwear, dat de natuurlijke omstandigheden van staan en lopen opnieuw neerzet. MBT schoenen bootsen in feite het terrein na waarop de Masai lopen en veranderen de harde en effen oppervlaktes waarop wij elke dag lopen in de zachte en natuurlijke ondergrond van de Masai Mara. Hierdoor moeten onze spieren harder werken en worden ze opnieuw de natuurlijke schokdempers waarvoor ze oorspronkelijk bedoeld waren om onze rug en gewrichten te beschermen. De hielsensor en spilzool verplichten ons om ons evenwicht te zoeken en rechtop te lopen. Met een meer rechtopstaande houding zien we er niet enkel beter uit, we zijn ook gezonder en automatisch sterker. Dit ontwerp heeft enkele opmerkelijke effecten. Het verbetert de lichaamshouding en versterkt de rug, de bloedcirculatie neemt toe en het ademen is efficiŽnter. MBT's worden aangeraden door orthopedische chirurgen, fysiotherapeuten, dokters, chiropractors, osteopaten over de ganse wereld. Het accentueert spieren en laat voortdurend de benen, buikspieren en billen werken. En om u gerust te stellen werden deze MBT kenmerken geverifieerd door de Human Performance Laboratory van de Universiteit van Calgary, 's werelds leidend onderzoekscentrum op het vlak van de biomechanische bewegingen van het menselijk lichaam.

Kortom, elke keer wanneer u uw MBT's draagt, mag u er zeker van zijn dat u de positieve effecten op uw lichaam zult ondervinden.

Walk your way to health en beauty.
Denk even na over het aantal stappen dat u elke dag zet. Denk nu eens na hoeveel tijd u per dag recht staat.
Door MBT's te dragen worden deze omstandigheden een allesomvattende body workout. Omdat de MBT's voortdurend uw spieren aan het werk zetten en genegeerde spieren activeren, ondervindt u dat uw lichaam positief verandert. Studies hebben uitgewezen dat zelfs stil staan de spieren aan het werk zet. MBT helpt u vooral met:

 • benen, buik en billen accentueren
 • met gewichtsverlies
 • de lichaamshouding te verbeteren
 • de bekkenbodemspieren te versterken
 • de beweging van het skeletspierensysteem te verbeteren

De two step workout
We weten allemaal wat het is om door het zand te lopen: zacht en aangenaam, maar eigenlijk best wel hard labeur. Lopen met MBT's lijkt sterk op over het strand lopen omwille van hun werking. Met de zachte hielsensor en het roleffect van de zool moeten uw spieren harder werken dan normaal en zult u spieren activeren die anders genegeerd worden.

Sterker nog, MBT's helpen u veel meer calorieŽn te verbranden tijdens het wandelen of joggen.

Meer specifiek helpen MBT's u om:

 • uw prestaties te verbeteren
 • verwaarloosde spieren te activeren
 • spiercoŲrdinatie te verbeteren
 • een efficiŽntere training af te werken
 • uw looptechniek te verbeteren
 • uw lichaamsstabiliteit te verbeteren
 • uw uithoudingsvermogen te verhogen
 • blessures te vermijden
 • revalidatietijd te verkorten

Trainen met MBT
MBT biedt u veel meer dan gelijk welke andere schoen of sportschoen. Om ons ervan te verzekeren dat u het maximum haalt uit de MBT voordelen, hebben wij een fitness systeem ontwikkeld. Trainen met MBT vermindert de schokken op het skelet door het lichaam te dwingen om de grotere skeletspieren en de kleinere houdingsspieren aan het werk te zetten. Dit plaatst en houdt het lichaam in een meer rechtopstaande houding en verdeelt de impact gelijkmatiger. Het trainen verloopt aangenaam en bezorgt u stabiliteit met dynamische roterende bewegingen zoals Gyrotronics. De trainingsessies zijn ook fun, net als aerobic, en worden gegeven door gediplomeerde instructeurs.

De beschikbare fitness sessies, hetzij privť of in groep, zijn:

 • lichaamshouding training
 • Masai walking
 • MBT training voor gevorderden

Als u ťťn of meerdere van deze sessies wilt bijwonen of als u meer informatie wenst, contacteer ons dan op info@totaaltherapie.be.

Stap met MBT en vergeet rugklachten.
MBT's waren oorspronkelijk ontwikkeld als een medisch instrument. MBT's zijn trouwens gecertifieerd als medisch instrument (klasse 1) in de Europese Gemeenschap. Omwille van dit feit raden medische professionals wereldwijd het gebruik van MBT's aan voor de behandeling, rehabilitatie en preventie van:

 • rug-, heup-, been- en voetproblemen
 • gewrichts-, spierligamenten- en peeskwetsuren
 • Vooral rugproblemen worden verholpen omdat de druk op de tussenwervelzuilen wordt weggenomen door een rechte elegante houding: de wervelkolom wordt ontlast. Dit laat het lichaam toe om zijn natuurlijke gezondheidstoestand aan te nemen en moedigt een natuurlijk genezingsproces aan.

Bezoek ons medisch centrum om voor u specifieke oefeningen of een persoonlijk rehabilitatieprogramma uit te werken. Dit kan zowel voor uw algemene gezondheid als voor rehabilitatie volgend op een kwetsuur of ongeval. Als MBT gebruikt wordt als een aanvullende therapie voor een specifiek gezondheidsprobleem, is het essentieel dat u hierbij wordt bijgestaan door een medisch expert.

Hoe werkt het?

Door het unieke ontwerp van de meerdere lagenzool, verandert MBT vlakke, harde, kunstmatige oppervlaktes in een natuurlijke oneven bodem om de lopende actie van onze voorouders te kopiŽren. In tegenstelling tot conventionele schoenen die enkel de voet ondersteunen, daagt MBT de voetzool en de spieren uit om een actievere houding aan te nemen. Deze reactieve, meer ondersteunende spieractie doet de schokdemping van gewrichten en tussenwervelschijven toenemen.

Meer rechtop lopen oogt niet alleen beter maar maakt ons automatisch gezonder en sterker. De rug en de gewrichten worden versterkt, de circulatie wordt bevorderd en het ademen is efficiŽnter. MBT verlengt en versterkt het ganse lichaam tijdens het staan, stappen of lopen.

De functie van MBT is te vergelijken met de functie van het balanceren met een bal onder de voet.

Toegenomen inputresponse maakt het makkelijker voor de spieren om adequaat te reageren. Na het contact met de grond is er een rolbeweging, startend van een negatieve hielpositie. Dit creŽert een prestretch van de kuitspieren. De uitlijning van het lichaam, het balanceren op de midvoet en het doortrekken van de stap naar achteren initieert een rotatie, die gevolgd wordt door het ganse lichaam. Dit resulteert in een actieve en natuurlijke houding en looppatroon.

     
 
   
Therapeuten:
De Beuckelaer Tony - De Decker Liliane
Vuurmolenstraat 41 - B-2610 Wilrijk (Antwerpen)
Tel. +32 (0)3 829 09 09
info@totaaltherapie.com - www.totaaltherapie.com
 
               
Sport en Aetiopatisch centrum Antwerpen
Vuurmolenstraat 41 Wilrijk, Antwerp 2610
Phone: +3238290909 URL of Map