Oorkaarsen

Oorkaarsen zijn relatief nieuw. En iets nieuws wordt vaak moeilijk geaccepteerd ook wanneer het succesvol is. Oorkaarsen gaan terug op de oude kennis van de Hopi-lndianen. Zij zijn meesters in de geneeskunde met planten die ook in de oorkaarsen voorkomen.
Oorkaarsen met geneeskrachtige kruiden verwijderen sedimenten bij het opbranden. Speciale Indiaanse geneeskrachtige kruiden zoals salie, kamille en Sint-Janskruid worden in verpulverde vorm met bijenwas en honingessenties vermengd en met een linnen weefsel tot een ongeveer 20 centimeter lange, holle buis met een diameter van een centimeter verwerkt.

De therapeut draait, de holle sigaar bij de patiŽnt voorzichtig in het uitwendige gehoorkanaal, zodat de kaars deze afsluit, zonder een onaangenaam gevoel te veroorzaken. De Hopi-kaars wordt dan aan het bovenste eind aangestoken en brandt net als een fakkel langzaam op, ongeveer 15 minuten lang.

De therapeut houdt de kaars met zijn handen vast, terwijl de patiŽnt zich in een gerieflijke positie ontspant. Zijn hoofd wordt daarbij ondersteund, zodat het gehoorkanaal zich in verticale positie bevindt. Aan het begin ontstaat er door de vlam onderdruk in het oor. Daardoor komt de kruidendamp in het uitwendige gehoorkanaal . Aansluitend wisselen de druk verhoudingen. Een zachte warmte werkt in het binnenoor. Dat versterkt de doorbloeding, activeert het immuunsysteem en de ontslakkende circulatie van de lymfeklier. Er ontstaat een overdruk in het oor.

De afscheidingsstroom wordt gestimuleerd, verstopte poriŽn worden vrijgemaakt, de huidademhaling wordt geregenereerd. Door dit schoorsteeneffect en de warmte worden afvalstoffen en sedimenten pijnloos aangezogen en naar boven geduwd. Deze worden tegen de binnenwand van de kaars opgeslagen, men kan deze zien wanneer men aan het eind van de procedure de kaars opensnijdt. De kaars wordt vooraf in een glas water gedoofd. Oorvet en oorproppen kunnen door de schoorsteentrek niet uit de gehoorgang getrokken worden. Verder worden door de oorkaarsen de drukverhoudingen van de hoofddelen compenserend gereguleerd en de meer dan 100 bekende acupunctuurpunten van het oor Ďgemasseerdí.

Het schoorsteenprincipe werkt
Het schoorsteenprincipe van de oorkaars is verbluffend simpel. Het past nauwelijks in het high-tech-bewustzijn van onze maatschappij. De officiŽle schoolgeneeskunde twijfelt aan deze zogenaamde , outsider methodeí. Toch zijn oorkaarsen zeer vaak een goede begeleidende therapie. Ze verzachten pijn, ontspannen het lichaam en stimuleren de doorbloeding die op zijn beurt weer belangrijk is voor genezingsprocessen. Het scala van ziekten waarvoor volledig opgeleide artsen of gekwalificeerde geneeskundigen de Ďwonderkaarsí met succes gebruiken, is breed: irritaties aan het oor, voorhoofd en bijholten, oorsuizen, drukregulatie bij hoofdpijn, migraine, bijholteontstekingen, neusverkoudheid, doorbloedingsstoornissen van het oor, lokale activering van de stofwisseling en lymfeklieren, het stimuleren van de circulatie van de energiestroom, coŲrdinatie van de hersenhelften, ontspanning en kalmering bij oververmoeidheid en stress, energetisch herstel bij slecht horen.

In de praktische geneeskunde geldt de werking van oorkaarsen al lang als algemeen bekend. Er zijn gemiddeld drie tot twaalf behandelingen steeds op beide oren noodzakelijk, om een verbetering of zelfs genezing te bewerkstelligen. Reinder Schad gekwalificeerd geneeskundige uit Bergisch-Gladbach, bericht over successen bij oorsuisen en gehoorverlies door vliegtuiglandingen. Deze oeroude, milde en natuurlijke therapie van de Hopi Indianen werd uiteindelijk her ontdekt ten gunste van de patiŽnt.
Als u een geperforeerde trommelvlies of epilepsie hebt kunnen wij u niet met oorkaarsen behandelen

Ze worden ook gebruikt voor ontspanning en relaxtie bij zenuwachtigheid, hyperactiviteit, stress, ter voorbereiding van rituele ceremonies en meditatie.

Wil je meer inlichtingen over een behandeling en prijzen kan je steeds bij ons terecht via email: mailto:info@totaaltherapie.be

     
 
   
Therapeuten:
De Beuckelaer Tony - De Decker Liliane
Vuurmolenstraat 41 - B-2610 Wilrijk (Antwerpen)
Tel. +32 (0)3 829 09 09
info@totaaltherapie.com - www.totaaltherapie.com
 
               
Sport en Aetiopatisch centrum Antwerpen
Vuurmolenstraat 41 Wilrijk, Antwerp 2610
Phone: +3238290909 URL of Map