Prote´nedieet

Het eiwitverrijkte dieet is ontstaan rond ongeveer 1960. In de jaren ĺ70 kon men de producten vrij verkrijgen d.w.z. zonder doktersvoorschrift. Het dieet kreeg een golf van kritiek te verduren door mislukkingen en sterftegevallen te wijten aan een slechte kwaliteit van de toegediende eiwitten, het gebrek aan opvolging en het niet nemen of onjuist innemen van voedingssupplementen. De tijden zijn echter veranderd en het is nodig het dieet te beoordelen in zijn huidige context.

Wij geloven in de verwezenlijkingen van het prote´nedieet onder doktersbegeleiding en in combinatie met diŰtisten! De glimlach op het gezicht van patiŰnten die 20, 30 of meer kilos afvallen geeft ons dan ook de nodige bevestiging en voldoening.

Een dieet moet beperkt zijn in tijd! Het dieet staat en valt met de motivatie van de persoon. Daarom is het belangrijk om in korte tijd een aanzienlijk gewichtsverlies te bereiken. En dat kan! Een gewichtsverlies van 7 Ó 10 kg per maand is mogelijk indien u strikt de voedingsregels respecteert.

Het basisprincipe van het prote´nedieet is het behoud van spiermassa terwijl de vetreserves worden aangesproken als energieleverancier. Hiervoor wordt de inname van een kwalitatieve voeding sterk verlaagd aan koolhydraten (suikers) en lipiden (vetten). Een belangrijke toevoer van prote´nes met een hoge voedingswaarde (in poederzakjes) waarborgt het behoud van de spiermassa.

Voordelen:

  • Snelle vetverbranding
  • Wegsmelten van vet op de gewenste plaatsen (abdominaal vet)
  • Behoud van spiermassa
  • Duurzaam behoud van gewicht
  • Geen hongergevoel
  • Euforisch gevoel
  • Huid wordt verzorgd door toevoeging van oligo-elementen
  • Producten zijn snel en eenvoudig te bereiden

Het volledige stappen plan
Vele mensen denken, weer een crash-dieet waarbij je achteraf al je kiloĺs terug bijkomt. Niets is minder waar, tijdens het ganse dieet doorloop je verschillende fase. In elke fase wordt een goede voedingsgewoonte aangeleerd met als uiteindelijke doel gewichtsstabilisatie.

Actieve fase:
Dit is de fase waarbij u het meeste gewicht zult verliezen. Deze gewichtsverliezen kunnen oplopen tot 7-10 kg per maand. Gedurende deze fase volgt u een strikt dieet op basis van een aantal prote´nezakjes en een maaltijd bestaande uit groenten in combinatie met een eiwitbron (vlees/vis/eieren/ of melkproducten). Gedurende deze actieve fase mogen geen koolhydraatrijke voedingsmiddelen geconsumeerd worden zoals brood, aardappelen, pasta of rijst. Groenten en fruit rijk aan suikers worden niet toegelaten in het dieet.

Educatieve fase:
Deze fase heeft als doel: gewichtsverlies en heropvoeding. Door het terug invoegen van de verschillende voedingsgroepen zoals brood en andere zetmeelhoudende producten word een gezonde voeding aangeleerd. Het belang van fruit en groenten komt dan ook uitgebreid aan bod.

Stabilisatiefase:
Dit is het eindpunt, essentieel voor het behoud van ons nieuw gewicht. De prote´nezakjes vallen weg. De diŰtisten helpen u om de nieuwe voedingsgewoontes te onderhouden en niet uit het oog te verliezen.

We kunnen niet genoeg hameren op het belang van stabilisatie. Ja, het prote´nedieet kan een spectaculair gewichtsverlies garanderen. Neen, het behouden van dit nieuwe gewicht wordt niet gegarandeerd. Dit is uw taak! Begrijpen waarom u gewicht heeft bijgenomen doorheen de jaren is primordiaal. Stabilisatie houdt in dat u zich nieuwe voedingsgewoonten toeeigent en dat u de basis van de voedingsleer begrijpt. U bent verantwoordelijk voor deze stabilisatie!

     
 
   
Therapeuten:
De Beuckelaer Tony - De Decker Liliane
Vuurmolenstraat 41 - B-2610 Wilrijk (Antwerpen)
Tel. +32 (0)3 829 09 09
info@totaaltherapie.com - www.totaaltherapie.com
 
               
Sport en Aetiopatisch centrum Antwerpen
Vuurmolenstraat 41 Wilrijk, Antwerp 2610
Phone: +3238290909 URL of Map