Aromatherapie

Aromatherapie
Het beste uit de natuur voor uw welzijn

Aromatherapie is zoveel meer dan een trend. Het is een manier om alledaagse kwaaltjes te verhelpen. Aromatherapie is hoofdzakelijk gebaseerd op het gebruik van essentiŽle oliŽn (gedistilleerd uit bladeren, bloemen, vruchten of andere plantendelen). De toepassing hiervan stamt volgens archeologen en wetenschappers al vanaf 3000 v. Chr. EssentiŽle oliŽn kunnen o.a. oraal (op een neutrale tablet of een klontje suiker), via de huid (massage) of via inhalatie (verstuiven, inhaleren, baden) gebruikt worden.
EssentiŽle oliŽn bevatten zeer krachtige en actieve bestanddelen. Er moet dus voorzichtig mee omgesprongen worden.

32 essentiŽle oliŽn
energetisch en heilzaam

Met de 32 essentiŽle oliŽn die de laboratoria PhytoSuníArŰms voor u selecteerde, geniet u thuis van de weldadige werking van aromatherapie. Een essentiŽle olie is het resultaat van een distillatie met behulp van waterdamp die toegepast wordt op aromatische planten om er de aromatische moleculen aan te onttrekken. In tegenstelling tot wat haar naam laat vermoeden, bevat een zuivere en natuurlijke essentiŽle olie geen vetstoffen. Plantaardige oliŽn daarentegen worden verkregen door koude persing (bijv. amandelolie). De plantaardige olie kan wel als basis worden gebruikt voor de essentiŽle oliŽn bij uitwendige toepassingen in de aromatherapie.

Een goede essentiŽle olie herkent u aan het EOBBG*-kwaliteitslabel (vaak ook in het Frans vermeld als HEBBD*). Deze vermelding biedt garanties op drie vlakken: de exacte botanische soort - in het Latijn vermeld zodat er geen verwarring mogelijk is, het plantendeel waarvan de essentiŽle olie afkomstig is (bladeren, bloemen, enz.) en de biochemische specificiteit die varieert naargelang de plaats waar de plant geoogst wordt. Ook het klimaat, de bodem, het tijdstip van oogsten enz., zijn allemaal elementen die de eigenschappen van een essentiŽle olie kunnen bepalen.

Tips voor een goed gebruik van essentiŽle oliŽn:

  • Bewaar de essentiŽle olie buiten het bereik van kinderen.
  • Koop de essentiŽle olie bij de apotheek en let steeds op het kwaliteitslabel (EOBBG).
  • Volg steeds nauwgezet de aanbevolen gebruikswijze. Bepaalde essentiŽle oliŽn mogen bijvoorbeeld niet puur op de huid of in de verstuiver gebruikt worden.

*EOBBG: EssentiŽle OliŽn Botanisch en Biochemisch Gedefinieerd
*HEBBD: Huiles Essentielles Botaniquement et Biochimiquement Dťfinies

Plantaardige oliŽn
7 plantaardige oliŽn en 1 lipidenextract voor gezondheid en schoonheidsverzorging

Plantaardige oliŽn zijn rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren, en hebben beschermende en voedende eigenschappen. De kwaliteit van een plantaardige olie wordt bepaald door:

  • een goed gecontroleerde extractie (persing niet te hoog, voldoende extractietijd)
  • de kwaliteit van de grondstof (oliehoudende zaden, vruchten)
  • de afwezigheid van een zuiveringsproces

De plantaardige oliŽn van de laboratoria PhytosuníArŰms worden verkregen door middel van eerste koude persing. Nadien ondergaan ze geen enkele behandeling of raffinage. Er is bovendien slechts ťťn extractie per lot zaden.

Een lipidenextract wordt verkregen door het weken van plantendelen in een plantaardige olie.

     
 
   
Therapeuten:
De Beuckelaer Tony - De Decker Liliane
Vuurmolenstraat 41 - B-2610 Wilrijk (Antwerpen)
Tel. +32 (0)3 829 09 09
info@totaaltherapie.com - www.totaaltherapie.com
 
               
Sport en Aetiopatisch centrum Antwerpen
Vuurmolenstraat 41 Wilrijk, Antwerp 2610
Phone: +3238290909 URL of Map