Kirlianfotografie

Kirlianfotodiagnose

Wat is het?
Kirlianfotodiagnose of Energetische Emissie Analyse (EEA) is een methode gebaseerd op de theorie van het meridiaanstelsel. Via een fotografische techniek wordt de uitstraling van de vinger- en teentoppen zichtbaar gemaakt op fotopapier. Deze uitstraling kan geÔnterpreteerd worden aan de hand van een door Peter Mandel ontwikkelde topografie. Deze orgaan-topografie geeft aan welke organen en/of lichaamssystemen uit balans zijn, vaak al voordat er sprake is van klachten. Dat maakt kirlianfotografie zeer waardevol als preventief diagnostisch middel. De patronen en fenomenen op de foto zijn voor ieder individu uniek en kunnen veranderen, verdwijnen en/of meer in balans gebracht worden door o.a. esogetische kleurenpunctuur.

Kleurenpunctuur

Wat is het?
Kleurenpunctuur, ontwikkeld door Peter Mandel (Duitsland, 1941), is een onderdeel van de esogetische geneeskunde en brengt oude en nieuwe inzichten in oosterse en westerse geneeswijzen samen. Met behulp van een kleine staaflantaarn wordt gekleurd licht ingestraald op (acupunctuur-)punten van het lichaam. De huid neemt deze lichtimpulsen op en via cellen en meridianen wordt deze impuls doorgegeven aan verschillende organen en fysiologische systemen. Zo wordt het natuurlijke levensritme weer hersteld. Kleurenpunctuur zet diepgaande processen in gang, zowel op lichamelijk als op geestelijk niveau, en is volstrekt pijnloos. Hierdoor is het ook ideaal voor behandeling van kinderen. Het veroorzaakt geen bijwerkingen en is veilig.

Behandelingen

Bij ons kan u terecht voor behandeling van uiteenlopende gezondheidsklachten. Dat kan variŽren van emotionele tot fysieke klachten. U kunt altijd eerst contact opnemen om te overleggen of uw klacht voor behandeling in aanmerking komt.

Kleurenpunctuur of behandelingen met licht en kleur.
Mensen reageren sterk op licht. Licht geeft energie, beÔnvloedt de stemming en zet het lichaam in beweging. Kleur zorgt daarbij voor specifieke informatieoverdracht naar de cellen (zie ook algemene informatie kleurenpunctuur en betekenis van de kleuren). Er zijn behandelingen die meer op het lichaam werken en behandelingen die direct het gevoelsleven Ďverlichtení. Kleurenpunctuur laat zich goed combineren met andere therapieŽn.

Diagnose met kirlianfotografie en behandeling.
Tijdens het eerste consult maken wij met het kirlianapparaat een foto van de vinger- en teentoppen. Hier liggen de begin- en eindpunten van de energiebanen van het lichaam. De kirlianfoto maakt deze energie zichtbaar, en stelt ons in staat de oorzaak van klachten vast te stellen. Aan de hand van de foto kunnen we exact bepalen hoe de informatie- en energiestroom in de organen en lichaamssystemen is. Vervolgens stellen wij een behandelplan op. Na iedere behandeling maken we een nieuwe kirlianfoto om te beoordelen of en hoe het behandelplan bijgesteld moet worden.

Kristaltherapie en kleurklank-muziek
Een ondersteunende therapie met behulp van facetgeslepen kristallen. Kleur, grootte en vorm van de kristallen bepalen - samen met de plaats waar ze op het lichaam ingezet worden - de werking. De therapie geeft een gevoel van welzijn door rust en ontspanning. Kristallen werken ontspannend op het onderbewuste, evenals kleurklank-muziek. De muziekcassettes worden soms ook ingezet tijdens de behandeling.

Inductietherapie
Inductietherapie zorgt voor het reguleren van hersengolfpatronen. Via de huid wordt een kleine elektrische impuls van een bepaalde frequentie de ook in de hersenen voorkomt en die bij ziekte een kleine afwijking vertoont, afgegeven. Door deze therapie gaan de hersenen weer in de juiste frequentie werken. Een behandeling met inductietherapie wordt vaak ondersteund of aangevuld met een andere therapie.

Door sommige zorgverzekeraars worden de kosten van behandeling (gedeeltelijk) vergoed. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

     
 
   
Therapeuten:
De Beuckelaer Tony - De Decker Liliane
Vuurmolenstraat 41 - B-2610 Wilrijk (Antwerpen)
Tel. +32 (0)3 829 09 09
info@totaaltherapie.com - www.totaaltherapie.com
 
               
Sport en Aetiopatisch centrum Antwerpen
Vuurmolenstraat 41 Wilrijk, Antwerp 2610
Phone: +3238290909 URL of Map